Profiel 

Profiel

Fotografie en ecologie
Simon Bijlsma is een gepassioneerd fotograaf en ecoloog die zich voornamelijk bezighoudt met reportage-, reis- en stockfotografie. In 1988 is hij als dierecoloog afgestudeerd aan de Rijks Universiteit te Groningen. In zijn fotografie probeert de in Friesland / Fryslân wonende fotograaf zijn verwondering en bewondering voor de natuur te vatten in beelden, bij voorkeur met natuurlijk licht. Bij het fotograferen van dieren gebruikt hij zijn kennis van hun gedrag en ecologie om te worden toegelaten in hun leefwereld. Hierdoor kan hij ze ongestoord fotograferen. Een voorbeeld hiervan is de reportage over de Oceanische witpunthaaien. Bij het fotograferen van verstoringsgevoelige dieren maakt hij gebruik van technische hulpmiddelen zoals afstandbedieningen en infra-rood detectoren.

Publicaties
Foto's van Simon Bijlsma zijn gepubliceerd in binnen- en buitenlandse tijdschriften waaronder Arts&Auto, Grasduinen, Natuur&Techniek en Terre Sauvage. Ook is veel werk van zijn hand verschenen in Engels-, Duits-, Frans- en Spaanstalige boeken. Daarnaast worden zijn foto's gebruikt voor cd hoezen, bedrijfsbrochures, huisstijlen, websites, presentaties, jaarverslagen, ansicht- en nieuwjaarskaarten, postzegels, kalenders en informatiebrochures. Hij werkt voornamelijk in opdracht en zijn voornaamste opdrachtgevers zijn tijdschriften, uitgeverijen, ontwerpbureau's, bedrijven, overheden en natuurorganisaties.

En verder....
Naast zijn werk als fotograaf schrijft hij teksten voor tijdschriften, verzorgt hij gastlessen aan een fotografie-opleiding en geeft hij cursussen, workshops en lezingen.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston